Wat zoek je?
 Waar wil je zoeken?
Agenda Website

 Of bekijk hier onze diensten A t/m Z

 

Welkom op de website van Welzijn Baarn, de welzijnsorganisatie in de gemeente Baarn. Op deze site vindt u alle informatie wat betreft onze activiteiten en diensten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en ondersteuning. U kunt alles zoeken wat u nodig heeft. "ik zoek" kan in de breedste zin van het woord gebruikt worden. U wilt iets weten over de ouderenadviseur, dan typt u dat in. U krijgt alle informatie wat met de ouderenadviseur te maken heeft. Maar zoekt u een activiteit, een bepaalde doelgroep of een bepaalde tijd, typ in wat u zoekt of voor wie u zoekt of op welke dag u iets zoekt. Zo vindt u alles wat u nodig heeft.

Wat was het een mooie dag, met veel zon, veel lieve mensen, leuke workshops, mooie natuur & tuin. Fijn dat u erbij aanwezig was. Hieronder een mooi verslag, foto's en een link waar u de foto's kunt downloaden. Het verslag is geschreven voor Marika Smits. U heeft een voorproefje want het komt ook in de seniorenpagina van de Baarnsche Courant. (vrijdag deze week ipv woensdag) Maar ik vind het zo'n leuk stuk dat ik het u niet wil onthouden. 

Fijne dag en graag tot ziens,
Krista Peeters
Vrijwilligerscoördinator Welzijn Baarn

"Een mooi weekend voor ontmoetingen
 
Een goed bericht
Ja, zulk weer eind september – zo’n stralende zon, zo’n heerlijk windje –, daar worden mensen blij van. Wat mij ook heel blij maakte was het bericht dat meer dan 40.000 Nederlanders afgelopen zaterdag tijdens de landelijke Open Dag op bezoek gingen in asielzoekerscentra. De open dag werd gehouden bij ruim zeventig centra. Ik zag op het journaal van zaterdagavond hoe landgenoten aan tafel zaten met vluchtelingen, samen aten, en elkaar ook echt ontmoetten. En op die manier elkaar ook leerden kennen en waarderen. Een begin van wederzijds begrip.
 
Een onbezorgd weekend
Afgelopen zaterdag was het tevens Burendag. Ook in ons mooie Baarn hebben ongetwijfeld op verschillende locaties buren elkaar ontmoet en samen genoten. Ik bezocht geen AZC, ik ontmoette geen buren, maar had toch bijzondere ontmoetingen. In het dorp stond in feite het hele hele weekend in het teken van met muziek. Een beetje rondflaneren, een terrasje pakken, het weer was er helemaal naar Beide dagen was overal levende muziek te horen, en zondag stond in het teken van mooie wijnen en overheerlijk hapjes. Tijdens mijn wandeling door dit feestelijke gedruis zag ik veel bekende gezichten, maakte een praatje zo hier en daar en ontmoette onbezorgdheid. Vanuit mijn werkkamer kon ik daarna nog meegenieten van alle lichte vrolijkheid die door het open raam naar binnen zweefde.
 
Een dag als een cadeautje
Mijn feestje viel op zaterdag. De medewerkers van Welzijn Baarn organiseerden een bijzondere dag voor vrijwilligers als uiting van waardering voor hun vele uiteenlopende  inspanningen. Niet iedereen ging mee, maar we waren toch met zo’n 100 genodigden te gast op Kasteel Sypesteyn te Loosdrecht, waar we de hele dag precies konden doen waar we zin in hadden. Er waren verschillende workshops waaruit je kon kiezen, maar je kon ook gewoon door de prachtige tuin wandelen, op het terras in het zonnetje blijven zittten, of kiezen voor een rondleiding door het kasteeltje. Gewoon gaan zitten bij wie je wilde, een praatje maken met iemand die je nog niet kende, of je juist aansluiten bij wie vertrouwd is.
We begonnen met koffie en thee, voorzien van heerlijke bonbons en andere zoete hapjes. Tussendoor kon je een sapje of een wijntje nemen, en de lunch was eenvoudig maar goed verzorgd. Ook aan het eind van de middag zaten velen aan een drankje, en werden er nog mooie hapjes geserveerd. De sfeer was ontspannen, de zon stond precies goed, een lichte wind hield het aangenaam. Voor mij voelde het echt als een dagje vrij. En ik genoot van de ontmoetingen en gesprekjes met een aantal collega-vrijwilligers die ik nog niet kende.
 
Ook voor mij was er iets bij
‘s Morgens konden we kiezen uit een aantal workshops:
1  Creatief: een uniek zelfportret schilderen in de open lucht;
2  Mensen: 10 praktische tips en oefeningen om je vrijwilligerswerk nog leuker te maken);
3  Muziek: als groep in de open lucht ritmes slaan op djembé-trommels;
4  Geschiedenis: over de historie en de collectie van het kasteel;
5  Natuur: kennismaking met de bijzondere tuin van het landgoed.
 
‘s Middags konden we kiezen uit workshop 1 en 4 of een Belevingstocht over het landgoed maken. Op een aantal plekken waren activiteiten mogelijk als jeu de boules, croquet, sjoelen en hoefijzer werpen.
 
Zelf heb ik zeer genoten van de djembé workshop. Met zijn 25-en verschillende lastige ritmes leren trommelen die samen tot een bijzonder samenspel klinken, is spannend en leuk! Ook de rondleiding door het kasteel vond ik de moeite waard. Het kasteeltje is dan wel niet héél oud, maar wel bijzonder. Ook de schilderijen en het Loosdrechtse porselein zijn de moeite waard.
Voor wie nog nooit kasteel Sypesteyn heeft bezocht: vooral doen!
(Zie voor informatie www.sypesteyn.nl)
 
Marika Smits"

Klik hier voor de foto's!

IMG 0701IMG 0725IMG 0753